Kako stići do Vlasine?

Na jugoistočnoj strani Srbije, nalazi se mesto čiste prirode.

Mapa i Lokacija

Vlasinsko jezero se nalazi na jugoistoku Srbije. Postoje dva puta kojima možete stići do Vlasine.

Jezero je od Niša udaljeno 116 km, od Beograda 350 km, a od Novog Sada 450 km. Preko Vlasotinca, Svođa i Crne Trave, a na gotovo sličnoj udaljenosti je put preko Vladičinog Hana i Surdulice. Ova druga putanja je za nijansu brža, zbog mogućnosti auto-puta E75.

Niš
Vlasinsko jezero

Vlasinsko jezero je od Niša udaljeno 116 km. Ako idete kolima putem E75, trebaće Vam sat ipo vremena, bez gužve. Dugi put Vlasotince – Crna Trava je dosta vijugav, vožnja autom od Niša trajaće 2 sata. Prednost ovog puta su šume koje ga okružuju i pružaju dodatno uživanje tokom putovanja, a gužve u saobraćaju gotovo da nema.

Grad Niš

Beograd
Vlasinsko jezero

Akcijska Cena noćenja za ceo apartman 3000 RSD

minimum 7 dana

do 6 osoba

Pet-friendly

Akcija važi do 15. juna

Beograda je od Vlasinskog jezera udaljen 350 km, iz pravca magistralnog puta Beograd – Atina, preko Vladičinog Hana, Surdulice do Promaje na Vlasini, trebaće Vam 3 sata 30 minuta, bez gužve. Drugi pravac vodi od magistralnog puta Beograd – Atina odvajanjem od Leskovca, preko Vlasotinca i Crne Trave, koji je nekih 15/ 20 minuta duži, ali zelenilo koje ga okružuje daje dodatno uživanje tokom vožnje.

Grad Beograd

Novi Sad
Vlasinsko jezero

Udaljenost od Novog Sada do Vlasinskog jezera je 450 km. Ako idete autom magistralnim putem E75, preko Vladičinog Hana i Surdulice potrebno je 4 sata 50 minuta, ukoliko nema gužve. A ako želte da uživate u pogledu pored puta, okruženog raznim biljem i šumama, to je pravac od magistralnog puta E75 odvajanjem od Leskovca, preko Vlasotinca i Crne Trave.

Grad Novi Sad

Nazad